خروج سیمان و فولاد از بورس کالا منتفی شده است
خروج سیمان و فولاد از بورس کالا منتفی شده است
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت : خروج سیمان و فولاد از بورس کالا منتفی شده و قرار است با نهاد‌هایی که به این دو صنعت انتقاد دارند، جلساتی برای رفع این ابهامات برگزار شود.

به گزارش پایگاه خبری صابرین آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، آقای مجید عشقی شنبه شب با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر در خصوص نگرانی‌های مربوط به خروج سیمان و فولاد از بورس کالا گفت: اصولاً معامله کالا‌ها در بورس کالا بر اساس قوانین و مقرراتی بوده که دولت‌های مختلف وضع کرده‌اند. بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد خروج این محصولات از بورس کالا می‌تواند بازار این محصولات را متلاطم کند و تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.
رئیس سازمان بورس افزود: موضوع خروج این محصولات از بورس کالا منتفی شده البته که عده‌ای انتقاداتی به برخی از فرآیند‌ها دارند و توصیه کرده‌ایم در جلسات کارشناسی اگر ایرادی به عرضه‌ها مطرح است مورد بررسی قرار گرفته و برطرف شود.
وی ادامه داد: اگر ایرادی در نحوه تعیین قیمت پایه وجود دارد نیز باید با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط گاهی شورای رقابت ستاد تنظیم بازار یا وزارت سمت برطرف شود. ایراداتی که مطرح می‌شود بعضاً به علت نبود آشنایی این دوستان با مکانیزم‌های بازار سرمایه و بورس کالاست و خروج این محصولات از بورس کالا قطعاً به التهاب بیشتر بازار‌ها دامن خواهد زد.

عشقی همچنین با خوش‌بینی به تامین مالی ۷۵۰ همتی از بازار سرمایه تا پایان امسال ابزار امیدواری کرد: امسال تا پایان سال به عددی بیش از ۷۵۰ هزار میلیارد تومان تامین مالی در بازار سرمایه برسیم.
رئیس سازمان بورس تصریح کرد: این سازمان بر اساس ماده ۲ قانون اوراق بازار اوراق بهادار وظایفی دارد. به طور کلی هدف سازمان بورس، حمایت از حقوق سهامداران و ساماندهی، حفظ و توسعه بازار سرمایه است.
وی افزود: در دو سال اخیر، یکی از راهبرد‌های جدی ما توسعه سرمایه‌گذاری غیر مستقیم بود که در این حیطه سعی کردیم به طراحی و راه‌اندازی انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری بپردازیم و با انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری از جمله صندوق تضمین اصل سرمایه و صندوق بازنشستگی تکمیلی و… سبد ابزار‌های سرمایه‌گذاری غیر مستقیم تکمیل شده؛ حدود ۵۰ درصد معاملات روزانه بازار مربوط به صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. یعنی سهامداران به جای خرید مستقیم سهام اقدام به سرمایه‌گذاری از طریق صندوق‌ها می‌کنند.
عشقی گفت: سرمایه‌گذاری غیرمستقیم مزایای زیادی دارد؛ اولین مزیت کاهش هزینه معاملات در بازار سرمایه است؛ البته که این موضوع تضاد منافعی برای عده‌ای ایجاد کرده است. همچنین این اقدام باعث شده مدیران صندوق‌ها در بازار سرمایه بهتر کار کنند و غیر حرفه‌ای‌ها از طریق این صندوق‌ها در بازار سرمایه فعالیت کنند. عده‌ای هم که از فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری ناراضی هستند عمدتا کسانی هستند که از طریق اغوای حقیقی‌ها ارتزاق می‌کردند.
رئیس سازمان بورس در خصوص ابزار‌های تامین مالی بازار مسکن اظهار کرد: یکی از ابزارها، ابزار‌های سرمایه‌گذاری در بازار مسکن است. معتقدیم سهم ابزار‌های تامین مالی در بازار مسکن بسیار کمرنگ است و باید در این حوزه بیشتر تلاش کرد.
وی افزود: در بخش اول فعالیت‌مان، صندوق‌های املاک و مستغلات را تعریف و راه‌اندازی کردیم و صندوق‌های متعددی هم در دست راه‌اندازی است. بخش دوم فعالیت ما کمک به هدایت منابع به سمت تولید مسکن است که این هدف را با ابزار سلف مسکن محقق می‌کنیم. این اوراق به مراحل نهایی رسیده و نظرخواهی از تمام ذینفعان انجام شده و دستورالعمل اوراق سلف مسکن به زودی نهایی خواهد شد و از طریق این ابزار خواهیم توانست منابع را مستقیماً به سمت تولید مسکن هدایت کنیم. با توجه به مذاکراتی که با ذینفعان این حوزه و انبوه سازان داشتیم، استقبال خوبی هم از این ابزار صورت خواهد گرفت.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: بحث بعدی افزایش کیفیت خدمات به سرمایه‌گذاران است. زمانی که با اوج مراجعه مردم به نهاد‌های مالی مواجه بودیم، سبدگردان‌ها و کارگزاری‌ها نتوانستند خدمات لازم را به موقع به سرمایه‌گذاران ارائه کنند و صف‌های طویلی در کارگزاری‌ها شکل گرفت. البته با توسعه سامانه‌های الکترونیکی این مشکل برطرف شد.
عشقی خاطرنشان کرد: انحصاری در نهاد‌های مالی ایجاد شده بود که بعضاً تا ۱۳ سال مجوز جدیدی در حوزه آن نهاد مالی ارائه نشده بود. در دو سال گذشته بالغ بر ۲۰۶ نهاد مالی اعم از کارگزاری، سبدگردان، صندوق سرمایه‌گذاری و… مجوز دریافت کرده‌اند. جهت‌گیری کلی ما هم به این سمت بوده که سرمایه‌گذاری غیر مستقیم را ترویج کنیم.
وی افزود؛ مانده دارایی صندوق‌های سهامی از ۴۵ هزار میلیارد تومان به بالای ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده؛ دارایی تحت مدیریت سبدگردان‌ها نیز از ۴۵ هزار میلیارد تومان به بالای ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده و این نشان دهنده آن است که نقش نهاد‌های مالی در بازار سرمایه در حال افزایش است. ما انحصار‌ها را شکستیم و قفل مجوز صدور نهاد‌های مالی شکسته شد. در دو سال گذشته بالغ بر ۱۰ مجوز کارگزاری صادر شده و همه این مجوز‌ها از طریق درگاه ملی صدور مجوز‌ها صادر شده است. سازمان بورس به عنوان یکی از سازمان‌های پیشگام در این حوزه، صدور مجوز‌ها را به این درگاه منتقل کرده است.
رئیس سازمان بورس درباره پرداخت سود سهامداران از طریق سجام گفت: در دو سال گذشته تلاش شد سودی که در مجامع شرکت‌ها پرداخت می‌شود، کلا توسط سامانه سجام پرداخت گردد. تمام شرکت‌ها ملزم شدند در سال جاری سود تمامی سهامداران را بر اساس برنامه زمانمندی و از طریق سامانه سجام پرداخت کنند. بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان سود به این روش پرداخت شد. اتفاق دیگر این بود که سالیان سال سود‌هایی در مجامع تقسیم شده بود، اما به بهانه دسترسی نداشتن به مشخصات سهامداران توزیع نشده بود، به حساب سهامداران واریز شود. سال گذشته بالغ بر ۳۶ میلیون نفر سود رسوبی شرکت‌ها را دریافت کردند. امسال هم حدود ۱۲ میلیون نفر سود رسوبی دریافت کردند. شاید این سود‌ها اعداد ناچیزی بود، اما جمع سود‌های رسوبی مبلغ قابل توجهی بود که این مورد را به عنوان حق الناسی که به گردن شرکت‌ها بود تعیین تکلیف کردیم.