روند کاهش تعداد تولد‌ها طی دهه گذشته، همچنان وجود دارد
روند کاهش تعداد تولد‌ها طی دهه گذشته، همچنان وجود دارد
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور گفت: روند کاهش تعداد تولد‌ها که طی دهه گذشته وجود داشته است همچنان وجود دارد.

 صالح قاسمی دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور افزود: بعضی گزاره ها که این روزها در فضای خبرگزاری ها و فضای مجازی می چرخد گزاره های غیرعلمی است مبنی بر اینکه روند کاهش تعداد تولدها متوقف شده است یا نه، شیب کاهش شاخص های جمعیتی متوقف شده است این حرف ها حرف های دقیقی نیست. من چیزی را که بر اساس آمارها می فهمم مستند قرار می دهم.

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور گفت: عده ای این حرف ها را می گویند که دوست می دارند فعالیت های خودشان را منتج به نتیجه ای مثبت معرفی کنند و در مجموع بگویند شرایط خوب شد. که من فکر می کنم این اشتباه است.

قاسمی افزود: روشن ترین آن این است. روند کاهش تعداد تولدها که طی دهه گذشته وجود داشته همچنان وجود دارد؛ البته فراز و فرودهایی داشته است.

وی گفت: طی دو سال گذشته روند کاهش تعداد تولدهایمان کمی کمتر شده است؛ اما اگر دقت کنیم این کاهش شیب تند نزولی تعداد تولدها دلایلی دارد. مثل اینکه خانم های دهه شصتی از آخرین فرصت باروری شان استفاده می کنند. مثل اینکه زوج هایی را داریم که در دوره کرونا تصمیم به بارداری و فرزندداری شان را به تاخیر انداخته اند و امروز دارد آنها محقق می شود. و البته دلایل دیگر هم وجود دارد.

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور افزود: لذا اگر کسی، مسئولی ، مدیری خیلی دوست دارد اعلام کند که شاخص ها وضع خوبی پیدا کرده اند و این نتیجه تلاش های ما بوده است. من دوست داشتم این خبر واقعی بود؛ اما آمارها این را به ما نمی گویند.

قاسمی گفت: این شیب کاهشی که وجود داشته و همچنان وجود دارد احتمالا طی سه چهار سال آینده دوباره شیب تندتری پیدا خواهد کرد که امیدوارم البته، این پیش بینی محقق نشود.

وی افزود: این نکته مهمی است و من از همین جا اجازه بدهید خواهش کنم مسئولین محترم به ویژه اداراتی که مرتبط با موضوع هستند؛ سعی کنند عدد و رقم هایی که می گویند و گزاره هایی که منتشر می کنند حرف دقیق علمی بزنند.